بخشی از متن فایل PowerPoint (اسلاید ها) استفاده از دي کسيد کربن فوق بحراني در فن آوري اکستروژن مواد غذايي :
سال انتشار : 1396
نام کنفرانس یا همایش : اولين همايش ملي تکنولوژي هاي نوين در علوم و صنايع غذايي و گردشگري ايران
تعداد صفحات :10
چکیده مقاله:
فن آوری اکستروژن یکی از مهم ترین نوآوری های قرن بیستم می باشد که در صنایع زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت غذایی نیز از این فن آوری برای تولید انواع محصولات غذایی بویژه اسنک ها و غلات صبحانه ای استفاده می شود. این فن آوری می تواند با کمک جریان سیال فوق بحرانی نیز انجام شود. استفاده از سیال فوق بحرانی نظیر دی اکسید کربن فوق بحرانی روش نو ظهوری است که با این فن آوری ترکیب شده است. این روش ابتدا در تولید پلاستیک استفاده شده است اما با گذشت زمان استفاده از آن در صنایع غذایی بیشتر شده است. دی اکسید کربن فوق بحرانی یک ماده ارزان، غیر قابل اشتعال و غیر سمی است که در فرآوری های زیادی من جمله فن آوری اکستروژن استفاده می شود. اکستروژن با سیال فوق بحرانی امکان تولید طیف وسیعی از محصولات پف کرده با بافت، رنگ و مزه بهتر می دهد. استفاده از دمای فرآوری پایین و برش پایین حداقل اتلاف در مواد مغذی ناپایدار در برابر حرارت را به همراه دارد، همچنین امکان استفاده از ضایعات کشاورزی و غذایی را در محصولات با ارزش تغذیه ای بالا را می دهد. تحقیقات زیادی در مورد بهبود خواص اکسترودیت در این روش و و مقایسه آن با اکستروژن بدون دی اکسید کربن انجام شده است. برخی از کاربردهای دی اکسید کربن در فن آوری اکستروژن با دی اکسید کربن فوق بحرانی و مزیت آن نسبت به روش متداول اکستروژن و همچنین امکان استفاده ضایعات و محصولات جانبی کشاورزی و صنایع غذایی در این مقاله بحث خواهد شد.